28.1.17 – UP N’ DOWNS & Bolesna Štenad

wallpaper-vse-kar-sem-pozabil-cdsilhueteUp N’ downs, zasedba vsestransko nadarjenih glasbenikov iz Mozirja, že od leta 2009 osvaja male in velike odre. Za sabo imajo že precejšnje število nastopov na številnih odmevnih festivalih doma, igrali so tudi že v Srbiji (festival Omladina v Subotici), lani pa so na legendarni 49. Gitarijadi v Zaječarju postali zmagovalci po izboru občinstva. Plod večletne vztrajnosti in zaupanja v svojo lastno glasbo je bil prvi studijski album Vse kar sem pozabil, izdan januarja 2016. Njihova glasba je kombinacija povednih in aktualnih besedil, brezkompromisno rockovske, a hkrati poslušljive glasbene podlage ter masivne vokalne konstrukcije, ki je postala njihov zaščitni znak. Navdih zanjo po večini izvira iz refleksije sveta, iz občutij ob življenjskih usodah soljudi ter kritik večinskega mnenja. Čeprav je od izdaje albuma minilo zgolj dobrega pol leta, pa so z mislimi že pri naslednjem, za katerega glasbo aktivno ustvarjajo že nekaj mesecev. Projekt Vse, kar sem pozabil so si namreč zamislili kot trilogijo, izid drugega dela pa je predviden za letošnje leto.

Promocijska turneja ob izidu prvega albuma se je že dodobra utirila in prečesala zajeten del naše države. Premierno bo namreč mogoče slišati nekaj skladb s prihajajočega Vse kar sem pozabil II, na koncertnih odrih pa se jim bo pridružila skupina Bolesna Štenad, punk atrakcija iz Beograda.

Bolesna Štenad – bend, ki je nastal leta 2010, se lahko pohvali s številnimi nastopi po Srbiji, Črni gori, Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem. Bolesna Štenad je ime za osvežujoče primitivno povabilo na ples, pri katerem trpijo vsi udi, njihova glasba pa je zmes trdega punkrockovskega preigravanja in preproste ter duhovite lirike, ki odražata težave človeka v 21. stoletju. Do danes so izdali albuma Loše, Loše (2011) in Desiće se lepe stvari (2015) in so dobitniki nagrad za najboljši novi album po izboru glasbene oddaje Gruvanje (Loše, Loše) in za osvojeno prvo mesto na festivalu Dan D v Čukarici.

[facebook_ilike]